Център за семейна медицина Медихоуп

ВАЖНО

Във връзка с инфекцията с Ковид 19 се налагат следните епидемиологични правила в практиката:

1. Пациентите контактнми на болни с Ковид 19 или завърнали се от рискови дестинации се карантират в къщи за 14 дни и се свързват с нас ежедневно по телефона;

2.Пациенти със симптоми от хрема, леки болки в гърлото и температура до 38 градуса без кашлица също се консултират по телефон и им се издава амбулаторен лист, за да може в последствие да им се издаде болничен лист;

3.Пациенти с температура и кашлица, със задух, след разговор с нас по телефона, директно се насочват чрез СМП-тел.112 към инфекциозна клиника;

4. Хронично болните за изписване на терапия по рецептурна книжка, направление за специалист, както и другите административни услуги се обслужват с минимален престой в амбулаторията, като не се допускат повече от трима пациенти в чакалнята;

5. Болни с температура, болки и други спешни състояния се обслужват с предимство в манипулационната, като задължително са с лични предпазни средства – маска, шал, кърпа и ръкавици за еднократна употреба, раздавани на входа.

Управител: Др Михайлов

16.03.2020г.

История

Практиката е основана през Януари 2001 год. от Д-р Емил Михайлов.

Той е завършил медицина през 1996 год. в МУ гр.София с отличен успех, като трудовият му стаж е преминал през Института за спешна помощ „Пирогов”, инфекциозна болница в гр.София, вътрешно отделение на Болница „Р.Ангелова”гр.Перник, както и в отделение по УНГ болести на същата болница. През 2004 год. е защитил специалност по УНГ болести към МУ-Пловдив.

През 2010 год. има завършен курс по ехографска диагностика на коремни органи.

През 2013 год. защитава специалността Обща медицина като преминава всички модули с отличие.

Д-р Дарина Делгянска е завършила медицина през 2008 год. в МУ гр.Пловдив, след което е специализирала педиатрия към Клиниката по детски болести на МУ Пловдив.

М.с. Христина Ангелова е завършила с отличие мед. колеж в гр.Пловдив през 1999 год., като от 2006 год. е наета на работа към практиката.

М.с. Ирина Попова е завършила с отличие мед.колеж в гр.Пловдив през 1999 год., като от 2003 год. е наета към практиката.


Настояще

Център за семейна медицина „Медихоуп” е открит с идеята да задоволи нарастващите изисквания на пациентите към първичната медицинска помощ, съобразен с всички европейски изисквания за такъв център. Той е построен на първо ниво с удобни комуникации и лесен достъп за инвалиди и майки с деца. Създали сме уютна обстановка за да се чувстват комфортно пациентите ни, към които изпитваме истинско уважение и на които благодарим за избора им.

Центърът разполага с отделни кабинети за прегледи и профилактика за всички възрасти, позволяващи разделяне на потока от пациенти за по-доброто им обслужване.

Поддържаме и постоянна връзка със социални работници и рехабилитатори за максималното обгрижване на нашите пациенти. При нас има възможност за краткотрайно пролежаване при необходимост.


Бъдеще

Целта ни в най-близко бъдеще е да покрием всички европейски стандарти за добра медицинска практика в семейната медицина, а именно чрез постоянно обучение на персонала, за подобряване на квалификацията му, създаване на екип от специалисти (рехабилитатор, логопед, социален работник) и осъвременяване на медицинската апаратура.